Statistica

sâmbătă, 5 februarie 2011

Ce inseamna cuvantul "Te Iubesc!" ?

Ce inseamna cuvantul "Te Iubesc!" ?


Cred ca toti stim o definitie in mare a acestui cuvant si cam ce ar vrea el sa insemne? Eu o sa incerc sa ii dau o definitie destul de completa si mare.
Cred ca sititi cu totii ca acest cuvant il folosim foarte rar si doar cu anumite persoane.
Cunvantul "te iubesc" eu cred ca are 3 intelesuri:
1. In relatia ta cu prietenul tau si invers.
2. In relatia dintre tine si parinti, frati, surori, veri etc.
3. Atunci cand un lucru iti place foarte mult.
Acum vom vorbi despre punctul "1."
Intr-o relatie acest cuvant nu trebuie spus chiar de la inceput si chiar in fiecare moment al zilei, orei, minutului...
Cand alegem sa folosim acest "cuvant" trebuie sa stim ca si persoana de langa noi simte cu aceeiasi intensitate sentimentele pentru noi si nu ne va face sa parem fraieri sau mai grav sa suferim. Cand alegem sa spun "Te iubesc!" trebuie sa o facem cu toata fiinta noastra, sa fim siguri pe ceea ce simtim noi cu adevarat si sa fim siguri si de persoana de langa noi. Cunvantul "Te Iubesc!" eu cred ca are o mare valoare intr-o relatie si trebuie spus doar atunci cand simti nevoia ca trebuie sa il spui si sa nu regreti ca l-ai spus, este cel mai oribil lucru sa regreti ce spui. In relatie cuvantul "te iubesc" reprezinta tot ceea ce simti tu pentru persoana iubita, adica deja simti cu adevarat iubirea, afectiunea, bucuria, respectul etc. pe care ea/el ti le ofera in relatie.
Deci acest "Te iubesc!" este egal cu un tacam intreg de cuvinte frumoase care ii pot fi spuse unei persoane la care tu tii enorm si iti va fi enorm de greu fara acea persoana.
Si sfatul este sa folositi acel "te iubesc!" care cred ca pentru toti este sincer si gresiti enorm cand trimiteti massuri cu "TE IUBESC! Z".... foarte mult gresiti, acest "cuvant" il spuneti doar in intimitatea voastra si eu cred ca asa e mai bine sa stiti doar voi ceea ce simti unu pentru altu nu si alti.
Acum vine si punctul "2."
Acel "te iubesc!" pe care cred ca putini il zic parintilor reprezinta faptul ca tu tii foarte mult la parinti tai si ii respecti enorm. Stiu si eu ca pare ciudat sa zici la parinti "te iubesc!" dar am specificat si acest caz.
Si punctul "3."
Acesta "te iubesc!" adresat lucrurilor la care tinem noi mult, pur si simplu dau un exemplu, mie imi place foarte mult ciocolata deci de fiecare data cand savurez ciocolata si daca sunteti langa mine o sa auziti "vai cat de mult o iubesc!"... :))  Asta e descrie cat de mult ne place un lucru, o mancare, un loc....

Va rog sa ma scuzati pentru greselile de ortografie, punctuatie si de scriere dar sper sa va ajute si sa va deschida o ideie acolo despre unele lucruri.
Eu va astept cu alte subiecte despre care sa scriu articole la: De.Reglat@yahoo.com

9 comentarii:

  1. Foarte adevarat.
    apropo si eu iuesc ciocolata:-x

    RăspundețiȘtergere
  2. Din punctul meu de vedere, nu prea e nevoie de cuvinte in nici-unul din cazurile enuntate de tine.Sunt suficiente gesturile, privirile si sprijinul pe care il poti oferii persoanei/ persoanelor pentru care ai sentimente mai speciale.Poti spune 1000 de cuvinte faine, dar de fapt gesturile si sentimentele tale sa fie in contradictoriu. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant modul tau de a privi si gandi lucrurile.Cred ca multi ar trebui sa te citeasca cu atentie si sa inteleaga cu adevarat ceea ce vrei sa zici.Intradevar cuvantul te iubesc este folosit cu multa usurinta de foarte multe persoane care confunda placerea cu iubirea.Fiind repetat atat de des isi pierde valoarea si la urma devin niste cuvinte spuse in automat care nu mai inseamna nimic,care nu mai au nici o valoare.E foarte usor sa spui te iubesc,mai greu e sa si demonstrezi prin fapte ceea ce spui.Felicitari pt subiect si pentru modul de expunere.

    RăspundețiȘtergere
  4. Esti un mare ratat...ai trecut pe langa viata , si habar nai cum cum sa stii ce e aia viata frumoasa...esti un ratat mai baiatule :))...cred ca asta a devenit un stress pentru tine...(viata)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu prea cred ca ar trebui sa postezi toate comentariile , facute;). Cine e cu adevarat interesat si vrea "sa-si dea cu parerea", bine, cine trece doar sa jicneasca, e liber sa evite blogul, sau sa caute sa citeasca altceva, ceva care sa corespunda cu "nevoile" si "asteptarile" ei/lui.

    RăspundețiȘtergere
  6. TE IUBESC=IUBIRE,RESPECT,DARUIRE,A-TI DA VIATA PT PERSOANA IUBITA SI TREBUIE SPUS DIN INIMA ACEST CUVANT.ESTE PACAT SA FOLOSIM ACEST CUVAND DOAR SA NE AFLAM IN TREABA. ESTE UN CUVANT PREA PRETIOS SA IL SPUNEM CU USURINTA.

    RăspundețiȘtergere
  7. buna adineaori am citit si eu mai sus... este foarte adevarat tot cxeea ce ai mentionat mai sus,,, dar pacat ca unele persoane se joaca cu acest cuvant acesta devenind unul ordinar ... eu iubesc dar din pacate cel de langa mine nu vrea sa inteleaga asta .... si uneori imi adresez aceasta intrebare "OARE EXISTA IUBIREA?"

    RăspundețiȘtergere
  8. Cuvantul te iubesc are o insemnatate mare pe care nu poti si nu trebuie sa-l pronunti daca nu simti ca persoana de langa tine e cel sau cea ales.Te iubesc trebuie sa-l spui atunci cand esti apreciat(a),respectat(a) si simti ca persoana iubita merita sa-i spui acest cuvant si aceasta simtire.

    RăspundețiȘtergere

Nu înjuraţi! Vorbeşte frumos.