Statistica

joi, 24 februarie 2011

Dragobete

Dragobete (adevarata zi a indragostitilor la noi).

Salut! Sa va spun La multi ani!, nu e frumos, va spun doar Sa va bucurati de persoana iubita pana altu va desparte. Si azi ciudatenie nu am vazut deloc lumea adica indragostiti sa cumpere cadouri pentru persoanele iubite si nimic, nu euforie nimic, Ba! asta e adevarata sarbatoare la noi si voi nu ati facut nimic pentru persoana iubita? trist.
Dar la noi ce s-a dus ideia ca astazi noi baieti sa calcam fetele pe picioare, nene ma refer la toti nesimiti de baieti care au calcat ca boii saracele fete, nene calci simbolic nu sa ii rupi la saraca fata picioru si sa ii murdaresti incaltamintea, ce naiba frate vazui azi numai dobitoci serios imi permit sa va jignesc ca asta sunteti niste inculti, badarani si prosti. (pentru astia care calca ca tampiti de rup picioarele)
Serios noi nu ne sarbatorim sarbatoarea noastra dar pe a altora ne omoram chiar sa o sarbatorim ca suna mai frumos?! Valentine's Day? Hai bai sa fim serios, am inceput sa ne englezim de tot. Eu unul daca aveam prietena azi ii faceam cadoul ala frumos si nu scump dar sa insemne mult si tot azi ii spuneam si vorbele alea frumoase. Banuiesc ca unii deja stiti deja ce scriu eu aici, adica o sa scriu despre Dragobete care nu era FATA cum cred toti.
Este ziua lui Dragobete, numit si Navalnicul sau Logodnicul Pasarilor, fecior chipes si puternic, ce ne aduce iubirea in casa si in suflet.
Legenda povesteste despre Dragobete ca fiind un personaj mitologic, similar lui Eros, al vechilor greci, si lui Cupidon, al romanilor, ce oficia in cer, la inceputul fiecarei primaveri, nunta tuturor animalelor, traditie ce s-a extins treptat pana in randul oamenilor si a da nastere unor obiceiuri specifice romanilor din sudul si nordul Dunarii. Dar ce sa faci la noi s-a uitat asta, se mai pastreaza doar pe la tara voi astia de la oras cum va credeti ati cam uitat pe unde va aveti trecutul si imprumutati prostiile altora. Azi stramosi nostri isi ofereau cadouri simple precum haine, flori, vorbe frumoase si baietii insoteau fetele la padure unde culegeau flori iar fetele le asezau la icoane cica sa faca "farmece la baiatul pe care il plac", e frumoasa legenda noastra de dragotebe dar voi o cititi? Nu!.
Ce sa va mai spun eu, decat Bravo voua care respectati traditia noastra si care ati spus vorbe frumoase persoanei iubite azi si iati oferit un cadou frumos si inca nu e tarziu sa o faceti si acum daca ati uitat cu un mesaj sincer sau un telefon.
Multumesc ca ati citit ce am scris pe aici si va astept cu pareri la e-mail/Id De.Reglat@yahoo.com
Sa va bucurati de persoana iubita pana cand altu va desparte. (vorba mea).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu înjuraţi! Vorbeşte frumos.